| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

150 Ethernet preklopnika (switch) za najizazovniju plinsku eksploataciju desetljeća

          Westermo Ethernet preklopnike karakterizira vrijeme sinkronizacije od 1μs i vrijeme rekonfiguracije 30 ms. Iz tog razloga i brojnih drugih prednosti izabrani su za opremanje optičke mreže sigurnosnog i automatizacijskog sustava Nyhamna tvornice. To postrojenje će pripremati plin iz Ormen Lange plinskog polja prije izvoza u Englesku.
          Ormen Lange jedno je od najvećih svjetskih plinskih polja i drugo najveće u Norveškoj. To podmorsko polje ima spremnik dug približno 40 kilometara i širok 8 kilometara. S početkom rada u listopadu 2007.g. pridonio je povećanju izvoza plina Norveške od 25% i time učinio Norvešku trećim svjetskim izvoznikom plina.
          Proizvodnja i transport plina se na ovom projektu odvijaju u vrlo teškim uvjetima. Sve procesne informacije oko upravljanja 70 miliona Sm³ (Standardnih kubičnih metara) plina po danu (više od 800 Sm³/s) vrše se putem Ethernet mreže koja uključuje 150 vremensko-sinkronizacijskih i redundant ring Westermo preklopnika.

Više informacija: Westermo - Connecting with ABB


Elektrotehnička rješenja za svjetsku flotu

          Primjer uspješne integracije Westermo Ethernet preklopnika u brodogradnji jest upotreba robusnog upravljanog preklopnika Lynx kao dio ABB-ovih "elektrotehničkih rješenja za svjetsku flotu". Rješenja se temelje na ABB-ovim vodećim industrijskim tehnologijama za sektore električnog napajanja, pogona (drives) i automatizacije, koja već desetljećima dokazano ispunjavaju visoke zahtjeve on-shore i off-shore aplikacija.
          Lynx preklopnici proizvode se korištenjem samo najkvalitetnijih komponenti i dolaze u robusnom metalnom kućištu što ovim uređajima osigurava visoku MTBF brojku i toleranciju na šok, vibracije i električne smetnje. Westermova jedinstvena FRNT (Fast Recovery of Network Topology) tehnologija najbrži je protokol dostupan na tržištu za rekonfiguriranje velike mreže u slučaju greške na hardveru ili vezi, što čini Lynx nezaobilaznim za kritične aplikacije gdje su brzina i pouzdanost od presudne važnosti. Preklopnici također podržavaju QoS (Quality of Service) s četiri prioritetna reda i striktnim raspoređivanjem prioriteta, kao i HoL (Head of Line Blocking Prevention) što pomaže u osiguranju determinizma podatkovne mreže.
          Na brodovima Westermo se preklopnici koriste za stvaranje otporne Ethernet mreže bazirane na optičkom ringu. Takva mreža dozvoljava centraliziranu kontrolu električnog napajanja i varijabilno-brzinskih pogonskih sustava na plovilima za prijevoz ukapljenog prirodnog plina, plutajućim proizvodnim i skladišnim pogonima ili čak motornim torpednim čamcima.

O korištenoj opremi: Lynx - Industrial Ethernet - fibre optic switch
                                 Lynx plus

Više informacija: Westermo Marine Industry - Robust Ethernet SolutionsGEM-Shark - snimanje podvodnih sedimenata

          Jedna od najzanimljivijih primjena Westermo proizvoda u morskim aplikacijama dolazi iz Centra za znanosti morskog okoliša (Centre for Marine Environmental Sciences - MARUM), skupine institucija koje usko surađuju s ciljem otkrivanja uloge oceana u Zemljinom eko-sustavu kroz upotrebu state-of-the-art metoda.
          Radi se od projektu GEM-Shark, autonomnoj podmornici bez ljudske posade dizajnirane za nadzor i predviđanje zagađenja morskog dna, transportnih procesa i promjene morskih sedimenata u okolinama gdje se konvencionalne metode ne mogu upotrijebiti zbog teških morskih uvjeta. GEM-Shark je robusno dizajnirana podmornica od fiberglasa s potpuno opremljenim tlačnim kućištem, koje sadržava mrežne komponente te razna naponska i komunikacijska sučelja. Podmornica se spušta na 300 metara dubine pri čemu oklopljeni koaksijalni kabel između vučnog broda i podmornice omogućuje komunikaciju u realnom vremenu korištenjem Westermo DDW-100 SHDSL ekstendera na oba kraja, čime se postiže komunikacijski link velike brzine do 10 km udaljenosti.

O korištenoj opremi: Westermo Ethernet Extenders - Wolverine DDW

Za više informacija: Westermo GEM-Shark success story


          Westermo nudi kompletan opseg Ethernet preklopnika odobrenih za primjene u nautici i pratećoj industriji, od neupravljanih 5-portnih uređaja SDW-serije do višeportnih upravljanih RedFox i Lynx preklopnika. Ethernet pruža sigurnu mrežnu strukturu visoke brzine za komunikaciju unutar broda:

Wago u
brodogradnji
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference
Westermo u brodogradnji
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
MICROSTAR - partner za automatizaciju u pomorstvu