| HOME | WESTERMO | WAGO | ELPRO | KONTAKT |

          Westermo kao vodeći svjetski dobavljač industrijskih podatkovnih komunikacijskih proizvoda ima široki opseg proizvoda za rješavanje komunikacijskih problema korisnika. Donosimo pregled malog dijela proizvodnog opsega prilagođenog rješenjima u nautičkom sektoru i brodograditeljskoj industriji:

MCW-211     1 x 10/100BaseTX, 1 x FX LC Duplex

MCW-211 konvertira podatke između Ethernet protokola 10/100 Base-TX i 100 Base-FX. Uređaj se lako koristi i instalira zbog brzine i duplex auto-podešenja kao i zbog podrške za automatsku polarizaciju i detekciju ukriženog (crossover) kabla. Ovaj media konverter je proziran za formete velikih okvira (VLAN ili QoS) i podržava prosljeđenje greške (link fault forwarding).


SDW-550   5 x 10/100BaseTX
SDW-541   4 x 10/100BaseTX, 1 x 100BaseFX
SDW-532   3 x 10/100BaseTX, 2 x 100BaseFX

SDW-5xx serija sadržava unmanaged Ethernet preklopnike (switch) sa 5 portova. Varijante za optičko vlakno su dostupne za singlemode i multimode aplikacije. Mnoge jedinstvene mogućnosti čine ove preklopnike pravim rješenjem za specifične probleme u komunikaciji. Svaki TX port je pojedinačno izoliran da bi se pomoglo u otklanjanju problema petlje uzemljenja (earth loop) unutar mreže.


L110-F2G   8 x 10/100BaseTX, 2 x SFP (Layer 2)
L210-F2G   8 x 10/100BaseTX, 2 x SFP (Layer 3)

Lynx serija uključuje dva kompaktna Ethernet preklopnika sa 8 fast ethernet portova i dva SFP (Small Form-factor Pluggable) utora koji podržavaju široki raspon optičkih i/ili bakrenih primopredajnika. Uređaji su dizajnirani za rad sa kompleksnim mrežama u ekstremnim uvjetima koji mogu uključivati redundant prsten konfiguracije i velike udaljenosti. Ovisno o modelu, Lynx ima layer3 routing mogućnosti.


RFI-10                 10 x 10/100BaseTX
RFI-14-F4G          10 x 10/100BaseTX, 4 x Giga SFP
RFI-18-F4G-T4G   10 x 10/100BaseTX, 4 x 10/100/1000TX, 4 x Giga SFP

RedFox je industrijski Ethernet preklopnika sa poboljšanim routing mogućnostima, u jedinstvenom robusnom kućištu.
Jedan RedFox omogućuje korisniku da izgradi troškovno učinkovite, sigurne i pouzdane mreže koje bi prije zahtijevale više uređaja. Firmware bogat obilježjima i visoko specifični hardware pružaju fleksibilnost i poboljšane performanse u gradnji kompleksnih mreža.

           Lynx i RedFox preklopnike pogoni WeOS - operativni sustav dizajniran u Westermu obogaćen brojnim mogućnostima i namjenjen za olakšano korištenje i konfiguriranje Westermo proizvoda. Ta činjenica omogućuje neke revolucionarne mrežne mogućnosti. Sa sve više i više sustava koji se oslanjaju na Ethernet vezu povećava se i potreba za spajanjem mreža pojedinačnih podsustava. Unatoč očitim prednostima dijeljenja mrežnih resursa potrebno je osiguranje da podaci iz jedne mreže ne utječu na drugi sustav / podsustav.
           Za primjer, ako se IP kamere koriste na mreži da bi se omogućio nadzor područja bez ljudskih operatera velika količina podataka od tih kamera može preplaviti mrežu i smanjiti funkcionalnost drugih sustava. Korištenjem VLANa i IGMP snoopinga ti podaci se mogu kontrolirati ili potpuno odvojiti.
           Westermovo firewall rješenje bazirano na portovima se također može iskoristiti za kreiranje sigurnih zona i osigurati da samo zahtijevane informacije prolaze između različitih podsustava.
          Danas su mnogi brodovi opremljeni broadband sustavima komunikacije putem satelita što omogućuje spajanje sa udaljenog mjesta. Korištenjem remote access VPN mogućnost Lynx i RedFox uređaja moguće je ostvariti sigurnu vezu izravno sa podsustavom broda, što na primjer može poslužiti proizvođaču pogonskog sustava broda da udaljeno prati performanse svog sustava ili ponudi trenutačnu podršku u slučaju problema.


          Za detaljnije podatke o Westermo opremi sa povjerenjem nam se obratite (kontakt) ili posjetite Westermo web-stranicu.

Wago u
brodogradnji
Wago oprema
Wago certifikati
Wago reference
Westermo u brodogradnji
Westermo oprema
Westermo certifikati
Westermo reference
MICROSTAR - partner za automatizaciju u pomorstvu