Ako u buduće ne želite primati naše tehničke informacije, molimo ODJAVITE SE S POPISA OVDJE
(s adrese na koju ste primili ovu obavijest).

 
rujan 2017.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeste li znali...
 
 

 
 
 
 

Osigurana mobilna povezanost

Jeste li znali da MRD 3G/4G ruter ima značajku za osiguravanje neprekidne mobilne veze?


U mobilnim mrežama samo određeni broj uređaja može biti povezan u jednom trenutku zbog toga što su mreže dizajnirane da koriste resurse na najefektivniji mogući način. To znači da će uređaj koji ne šalje podatke kroz mrežu biti "izbačen" u korist uređaja koji šalju. Za industrijske aplikacije ovo će vjerojatno izazvati neke probleme, obzirom da većina instalacija ne šalje puno podataka te zbog činjenice da su uvijek na istoj lokaciji (nikad ne mijenjaju baznu stanicu).

Za ponovno uspostavljanje veze potrebno je ponovno pokretanje mobilnog sučelja, što je omoguće napraviti ručno pristupanjem uređaju na lokaciji instalacije. Ovo naravno nije prihvatljivo za korisnika jer posjete lokaciji troše puno vremena i novca. Vrijeme od kada je veza izgubljena do kada je ponovno uspostavljena varira, ali može biti jako dugačko. Tijekom toga vremena korisnik može izgubiti mnogo vrijednih podataka.

Ugradnja Westermo MRD 3G/4G rutera pruža korisniku načine osiguravanja neprekidno aktivne veze. MRD serija nudi upravljanje vezom, koje dopušta uređaju slanje PING zahtjeva prema pouzdanoj IP adresi. Ovime se osigurava veza u oba smjera. Prvo, osigurava da se promet stalno prosljeđuje kroz mrežu, smanjujući rizik gubitka veze zbog neaktivnosti. Drugo, uređaj će prepoznati ako PING zahtjev ne primi odgovor, što je dokaz da nema veze. Uređaj će tada pokušati ponovno uspostaviti vezu podesivi broj puta. Ako ovo ne uspije, uređaj će se ponovno pokrenuti kako bi uspostavio vezu.

 
 


Za više informacija posjetite Westermo web stranice ili se obratite ovlaštenom Westermo distributeru, poduzeću Microstar d.o.o. (e-mail).

 
Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
Siget 18B, 10020 Zagreb, tel./fax: +385 1 3647 849 www.microstar.hr westermo@microstar.hr