Ako u buduće ne želite primati naše tehničke informacije, molimo ODJAVITE SE S POPISA OVDJE
(s adrese na koju ste primili ovu obavijest).

 
listopad 2017.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jeste li znali...
 
 

 
 
 
 

Ekstremno brzi oporavak serijskog prstena

Jeste li znali da je vrijeme oporavka prstena s uređajima iz ODW serije ekstremno brzo?


U počecima industrijskih podatkovnih komunikacija, serijski protokoli su bili vrlo ograničeni po broju uređaja i kompleksnosti mreže koju mogu podržati. Ova ograničenja dopuštala su vrlo male odgode u komunikaciji pošto je sve bilo dizajnirano za nekoliko uređaja i jednostavne konfiguracije mreža.

Međutim, s rastućim potrebama za podatkovnim komunikacijama s kapacitetom za veće udaljenosti i, prije svega, redundantnim prstenom, nova tehnologija je morala moći postojati uz staru tehnologiju. Zbog uskih odgoda starih serijskih protokola od iznimne je važnosti da vrijeme oporavka prstena bude vrlo brzo ili će komunikacija zapasti u probleme.

Uređaji iz Westermo ODW serije konvertera serije na optiku sposobni su pružiti rješenje s ekstremno brzim vremenom oporavka čak i u velikim topologijama prstena. Prema teoretskoj kalkulaciji za 100000 ODW uređaja u mrežnoj topologiji prstena ukupne udaljenosti od 40 km potrebno je samo 2,8 ms za oporavak. Ovo je toliko brzo da protokoli ne bi uopće bili svjesni oporavka mreže, što znači da bilo kakav prekid u radu zbog ispada mreže može biti izbjegnut.

 
 


Za više informacija posjetite Westermo web stranice ili se obratite ovlaštenom Westermo distributeru, poduzeću Microstar d.o.o. (e-mail).

 
Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
Siget 18B, 10020 Zagreb, tel./fax: +385 1 3647 849 www.microstar.hr westermo@microstar.hr