o b a v i j e s t i _

 
          
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WESTERMO Lynx
Industrial Ethernet - fibre optic switch
 
 

Lynx je asortiman Fast Ethernet (100Mbit) ili Gbit Ethernet switcheva koji se sastoji od 3 različita grupe uređaja prema funkcionalnosti (L100, L300 i L400) i četiri različita tipa odobrenja za primjenu (industrija, željeznice, trafostanice i pomorstvo) što daje mogućnost odabira najboljeg switcha za vašu aplikaciju uz optimalan omjer funkcionalnosti i cijene.
Ono što izdvaja Westermo Lynx jest FRNT tehnologija (Fast Recovery of Network Topology) - najbrži protokol na tržištu za rekonfiguraciju mreže u slučaju greške u vezi ili sklopovskog kvara. Ovaj protokol omogućuje, za neke Lynx izvedbe, rekonfiguriranje mreže do 200 switcheva vezanih u prstenastu strukturu unutar 20 ms. To je razlog zbog kojeg se Lynx switchevi koriste u sigurnosno kritičnim aplikacijama kao što su tuneli, kontrola prometne signalizacije i željeznički sustavi.

 
 


Standardne izvedbe Lynx switcheva dolaze sa 8 portova: 6 ili 7 Fast Ethernet (100 Mbit ili 1 Gbit) i 1 ili 2 optička porta, multimode ili singlemode za udaljenosti 15, 20, 40, 80 ili 120 km. Moguće su i drugačije izvedbe - samo Ethernet portovi ili više optičkih portova. Ugrađeni optički primopredajnici se mogu koristiti za izgradnju point-to-point ili redundant ring mreža sa udaljenostima do 120km između pojedinih switcheva. Westermo BIDI primopredajnik koji prima i šalje podatke po jednom svjetlovodnom vlaknu može se koristiti u aplikacijama gdje je broj optičkih vlakana ograničen.
Real-time svojsta su implementirana u Lynx seriju switcheva da bi se ostvario determinizam za aplikacije ovisne o realnom vremenu. Lynx serija podržava QoS (Quality of Service) sa četiri prioritetna reda i striktnim prioritetnim rasporedom kao i HOL (Head of Line Blocking Prevention) mogućnost - sve da bi se osigurao determinizam podatkovne mreže.


 
 Lynx 100
je switch sa ograničenim mogućnostima upravljanja (limited management). Uključuje četiri prioritetna reda da bi osigurao determinizam mreže, što je ostvareno implementacijom Layer 2 i Layer 3 označavanja prioriteta. Dodatno, prevencija blokiranja linije (Head of Line blocking) štiti od zagušenja switcha podacima niskog prioriteta. Visoki MTBF čini ovaj switch izborom za aplikacije gdje temparatura, vibracija i mogućnost galvanskog odvajanja čine kritične uvjete izbora.

# IP Configuration tool za konfiguriranje:
   - postavke portova (auto-negotiation, HDX/FDX i 10/100 Mbit/s)
   - konfiguriranje alarma
# Real time Ethernet:
   - QoS baziran na layer2 (IEEE802.1p) i layer3 (IPToS)
   - četiri prioritetna reda
   - striktan raspored prioriteta
   - Head of Line blokiranje za prevenciju zagušenja podacima niskog prioriteta
# Specifikacije za najteže uvjete rada:
   - vojni dizajn
   - puno metalno kućište
   - IP40
   - široki temparaturni opseg (-40°C do +70°C)
   - široki raspon istosmjernog napajanja (19 do 60 VDC)
   - bez pokretnih dijelova i elektrolitskih kondenzatora
   - niska potrošnja energije
   - redundantno napajanje sa polaritetnom zaštitom (Input Power Monitoring)
   - visoki MTBF brojevi
   - CE odobrenja za industrijske upotrebe i na zahtjev odobrenja
     za željeznice, trafostanice i pomorsku izvedbu (DNV).
# Auto MDX/MDIX tehnologija za olakšano spajanje.

 
 


Lynx 400
je potpuno upravljivi switch koji zadovoljava najteže industrijske zahtjeve. Koncept brze rekonfiguracije mrežne topologije (FRNT) nudi kratko vrijeme rekonfiguracije i time mogućnost eliminacije greške nastale u mrežnim linijama i/ili switchevima. Upravljanje switchem je lako i obavlja se Windows pogonjenim IP Configuration Tool, besplatnim alatom koji koristi bilo koji Ethernet port, što znači da nije potreban serijski port za tu namjenu. Time je moguće ostvariti montiranje i instaliranje Lynx switcha prije same konfiguracije.

- Lynx 300 ima sve mogućnosti i obilježja navedena za Lynx 100 seriju, a pored toga i:
- FRNT v0: single Ring topology
- RSTP
- do 200 switcheva podržano unutar prstena
- podržava duge kablove do 150m (CAT5e)
- SNMP Management
- podrška za VLAN
- IGMP Snooping
- MAC address filtering


 
 

            
 
 


Za sve informacije obratite se ovlaštenom Westermo zastupniku za Hrvatsku, poduzeću Microstar d.o.o.   E-mail

 
      Ukoliko ubuduće ne želite primati naše tehničke informacije možete se ODJAVITI SA POPISA OVDJE. 
                                 Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
                                 Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662